perjantai 24. lokakuuta 2014

2 selloa ja kitara

Viime sunnuntaina esiinnyin veljieni ja muutaman muun esiintyjän kanssa Sääksmäen seurakuntatalossa järjestetyssä Naisten Pankin hyväntekeväisyyskonsertissa. Konsertissa kerrottiin epävakaissa oloissa esimerkiksi Afrikassa ja Kosovossa elävien tyttöjen ja naisten auttamisesta. Oli tosi hienoa päästä esiintymään tärkeän asian hyväksi!

Saavuimme hyvissä ajoin testaamaan salin tuntumaa. Aloin jo harjoituksissa jännittämään teosten vaikeita paikkoja.

Konsertin aluksi soitin 11-vuotiaan pikkuveljeni kanssa kahden sellon duolla Rachmaninoffin Vocalisen. Se meni ihan hyvin lukuunottamatta alussa tapahtunutta sormen lipsahdusta...hups...Mielestäni kuitenkin on turha keskittyä pieniin virheisiin, kokonaisuus ratkaisee paljon enemmän.

Seuraavaksi 17-vuotias isoveljeni soitti Bachin viulupartitan Allemande ja Courante-osat kitaralla. Kaunista niin kuin aina. Sen jälkeen esitin Sibeliuksen Teema ja Variaatioita soolosellolle-nimisen teoksen. Tykkään siitä todella paljon, vaikka esityskappaleena se on minulle vähän ylivaikea. Onnistuin kuitenkin mielestäni kohtuullisen hyvin myös kohdista, mitä etukäteen jännitin aika paljon.

Viimeisenä meidän esittämistä teoksista soitin isoveljeni kanssa kitara-sello-duona Dotzauerin Pot Pourri pour violoncello et guitare-teoksen.

Konsertissa kuultiin myös mm. klezmeriä ja Piazzollan teoksia sekä myös mieskvartetin esittämänä kevyempiä suomalaisia ikivihreitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti