sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Proteiinileipää allergikolle...


Päätinkin sitten leipoa leipää, tosin omalla tavallani... Ensinnäkin mitkään muut viljat eivät minulle sovi kun tattari, hirssi, riisi ja maissi. Maissijauhoja en löytänyt ja riisistä en leivässä niinkään välitä, joten käytin ainoastaan tattarihiutaleita, hamppuproteiinijauhetta, leivinjauhetta ja psylliumia jauhoina. Koska olen terveysintoilija, en jauhottanut peltiä, vaan ripottelin kookosöljyä ja kumosin taikinan siihen päälle.

Näyttää vähän siltä, mutta
maistuu hyvältä.
Tässä on ohje, jos jotakuta kiinnostaa kokeilla vähän erilaista "leipää": Tarvitset vettä, tattarihiutaleita, suolaa, jotain makeutukseen sopivaa, hamppuproteiinijauhetta, porkkanaraastetta, leivinjauhetta ja kookosöljyä.

1. Laita kulhoon noin 2dl vettä (riippuu siitä, kuinka ison leivän haluat tehdä).
2. Siihen kaada tattarihiutaleita sekoittaen sen verran, että seoksesta tulee kiinteämpää, mutta kuitenkin löysää.
3. Lisää suolaa pieni määrä (riippuen siitä, kuinka suolaista haluat.
4. Laita jotain lievään makeutukseen sopivaa (esim.siirappia, kurpitsahilloa, fariinisokeria tai hunajaa) vähän.
5. Lisää hamppuproteiinijauhetta (johon on leivinjauhe sekoitettu), psylliumia ja porkkanaraastetta niin, että taikinasta tulee kiinteää, mutta ei betonia...
6. Ripottele kookosöljyä leivinpaperille pellille ja kumoa taikina siihen ja levitä melko ohueksi.
7. Paista uunissa 200 asteessa sen aikaa, että taikina ei ole enää märkää.

Ikävä kyllä en painanut tarkkoja määriä ainesosista mieleeni, mutta taikinan koostumuksesta pitäisi nähdä, milloin hamppuproteiinijauhetta ja tattarihiutaleita on suhteessa veteen oikea määrä. Jos taikina on liian kiinteää, lisää vettä ja jos taikina on liian vetelää, lisää jauhetta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti